中学教师资格证
2025-03-14 05:55:28

材料全屏       When the right pers

题目描述

材料全屏

       When the right person is holding the right job at the right moment, that person’s influence is greatly expanded. That is the position in which Janet Yellen, who is expected to be confirmed as the next chair of the Federal Reserve Bank (FeD. in

January, now finds herself. If you believe, as many do, that unemployment is the major economic and social concern of our

day, then it is no stretch to think Yellen is the most powerful person in the world right now. Throughout the 2008 financial

crisis and the recession and recovery that followed, central banks have taken on the role of stimulators of last resort, holding

up the global economy with vast amounts of money in the form of asset buying. Yellen, previously a Fed vice chair, was one of the principal architects of the Fed's $ 3.8 trillion money dump. A star economist known for her groundbreaking work on labor

markets, Yellen was a kind of prophetess early on in the crisis for her warnings about the subprime (次级债) meltdown. Now it will be her job to get the Fed and the markets out of the biggest and most unconventional monetary program in history without derailing the fragile recovery. The good news is that Yellen, 67, is particularly well suited to meet these challenges. She has a keen understanding of financial markets, an appreciation for their imperfections and a strong belief that human suffering was more related to unemployment than anything else.

      Some experts worry that Yellen will be inclined to chase unemployment to the neglect of inflation.

      But with wages still relatively flat and the economy increasingly divided between the well-off and the long-term

unemployed, more people worry about the opposite, deflation (通货紧缩) that would aggravate the economy’s problems.

     Either way, the incoming Fed chief will have to walk a fine line in slowly ending the stimulus. It must be steady enough to

deflate bubbles and bring markets back down to earth but not so quick that it creates another credit crisis.

     Unlike many past Fed leaders, Yellen is not one to buy into the finance industry's argument that it should be left alone to

regulate itself. She knows all along the Fed has been too slack on regulation of finance. Yellen is likely to address the issue

right after she pushes unemployment below 6%, stabilizes markets and makes sure that the recovery is more inclusive and

robust. As Princeton Professor Alan Blinder says, “She’s smart as a whip, deeply logical, willing to argue but also a good

listener. She can persuade without creating hostility.” All those traits will be useful as the global economy’s new power player

takes on its most annoying problems.

11

【单项选择题】

What do many people think is the biggest problem facing Janet Yellen?

A

Lack of money.

B

Subprime crisis.

C

Unemployment.

D

Social instability.

答案解析

本题考查细节。

NN-PO的many people和the biggest定位句指出,很多人都认为problem定位到首段第三句。失业是这个时代主要的经济和社会关注点,综上,C选项正确。

加载中...
AI正在思考中,请稍候...

相关试题

最先提出“班级”一词的是( )。A埃拉斯莫斯

按学生的能力或学习成绩把他们分成水平不同的组

“西邻有五子,一子朴,一子敏,一子盲,一子跛

以下( )选项不属于奥尔夫教学法的教学原理。

Just because I’m______

下列不属于选择和运用教学方法的依据的是(  

( )是课程资源的核心和主要组成部分。A信息

简述体育教学计划分为哪几类,并说明制定课时教

体育与健康课程的性质不包括()。A基础性B健

古代足球起源于()。A英国B美国C中国D日本

简述运动训练的基本原则。

招贴广告属于下列哪种设计领域(   )。A产

下列哪一项不是影响初中数学课程的主要因素(

《普通高中数学课程标准实验标准(实验)》指出

评价有氧运动能力的重要指标是()。A乳酸阈B